onsdag 8 oktober 2008

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig...

Tisdag morgon kl 02:55 vaknade jag och hade superont i hela magen, mådde lite illa och trodde att berodde på att jag druckit väldigt dåligt under måndagen. Gick på toaletten sen tog jag en ipren (efter att ha suttit på huk ett tag i köket) samt drack lite vatten. Gick och la mig igen och lyckades på något sätt att somna om. Vaknade kl 08 igen med samma hemska värk. Gick upp och kissade och la mig i soffan. Hoppades på att det skulle ge med sig. Efter ett tag så insåg jag att det planerade löp-passet inte skulle bli av så jag rensade min redan grillade kyckling, städade och bäddade rent i sängen eftersom mamma var på väg. Vi skulle gå på Katie Melua´s konsert i Annexet, Globen. Det var lite bökigt att städa eftersom värken hade flyttat sig neråt i magen, typ bakom höften och det gjorde ont att stå rakt. Klockan 12:45 kom mamma hit och så fort hon klivit innanför dörren och gett mig en kram så frågade hon - "Har du ont?". Ja lite svarade jag, i magen, kanske blindtarmen, men jag vet inte, jag har inte feber och jag mår inte illa. Det gjorde mer ont tidigare men nu är det bättre.
Mamma var hungrig och hade köpt en macka som hon började fixa iordning medans jag klädde på mig. När hon åt så frågade hon om jag ringt sjukvårdsupplysningen. det hade jag inte gjort så hon tjatade ett par gånger, tills jag letade upp numret och ringde.
Sköterskan jag talade med sa att mina symtom liknade en klassisk blindtarmsinflammation och att jag borde åka till St: Görans akutmottagning så snart som möjligt. Jaha, där sket sig den eftermiddagen i stan med mamma. :(

Kl 14:06 anlände vi till akuten, fick träffa en ung het läkare väldigt fort, lämna kiss/blod-prov, blodtryck 120/80, klämd på magen *AJ* samt undersökt via analen (mindre trevligt, iaf när mamma satt i samma rum *lol*) 15:30 får jag dropp och beskedet att det med största sannolikhet är en blindtarmsinflammation och att jag ska få åka upp till kirurgavdelningen och vänta på operation. Kommer upp på avdelningen kl 16:20 och får sedan vänta till kl 22:10 innan det blir min tur, jag var en prio 3 patient. Mamma fick tyvärr åka iväg på konserten själv, sålde min biljett utanför globen och åt middag för pengarna :). Snälla söta rara Thérèse kom och höll mig sällskap i sängen till det var dags för operationen.

Kl 22:30 blev jag sövd och op tog ca 1½timme, de behövde inte öppna hela magen utan kunde ta ut den inflammerade biten genom titthål. Jag frågade om jag kunde få filmen sen och narkosläkaren skämtade att ha kunde lägga upp den på You-Tube åt mig. Natt-sköterskorna och Operationsteamet var riktigt roliga och vi hade kul ihop, hoppas jag inte störde de andra patienterna med mitt fnitter.
Kom tillbaka till avdelningen kl 02 och fick sova ca 2 timmar innan sköterskan väckte mig och bad mig gå och kissa, sen skulle de kolla om jag lyckades tömma blåsan ordentligt. Det var lite svårt att kissa när magen var öm, men sen sov jag till kl 7 då det var dags för kisspaus igen... Träffade morgonsköterskan när jag var upp och hon frågade när jag kom tillbaka från op, när hon fick höra att det bara var 5 timmar sedan så blev hon förvånad över hur pigg jag var =). Åt lite frukost och vid 8.20 kom en läkare och kollade läget, allt ok för hemgång bara operationsläkarens besök kvar.
Frida, min operationsläkare kom vid 8:45 och informerade att blindtarmen hade varit väldigt inflammerad och att de hann ta ut den i tid, innan den sprack. *yay* Så var det bara hemgång kvar, Thérèse kom och hämtade mig och hjälpte mig att handla lite innan vi åkte hem.

Nu har jag legat i soffan ett par timmar och börjar bli lite slö, gissar att narkosen börjar släppa nu. Tog en alvedon, även fast jag inte har så ont så ömmar det litegrann.

Försökte räkna efter hur många sjukhus-människor som har engagerat sig i mig .. 15-20 personer tror jag... helt galet ju, för en liten blindtarm.


Uppe på kirurgavdelningen innan mamma åkte till konserten.


Precis innan jag rullas ner till operationsavdelningen, sexiga värmestrumporna på ;)


Såhär ser jag ut nu, svullen och öm.
Från sidan ser det nästan ut som jag är gravid :)
Tre hål, störst vid naveln där de gick in med kameran. Stygnen inne i magen luckras upp av sig själva och de yttre får jag pilla bort själv om ca 2 veckor.

3 kommentarer:

Linda sa...

Stackars liten! Krya på dig!

Anna sa...

Nej, men oj. Hoppas att det blir bättre snart. Krya på dig! Och ta det lugnt! Stora kramar!

Anonym sa...

Pussa pussa pussa! Dumma magen som gjorde så mot dig! Fast nu har vi matchande ärr i navel o bikinilinje du o jag ;)